Hvilken fremtid har Segalstad Bru?

Gausdal Næringsforum og Gausdal kommune arrangerte 21. august 2017 et åpent møte om fremtidens Segalstad Bru. Foranledningen var forslaget til Områdeplan for Segalstad Bru som kommunen har ute på høring og der fristen for innspill er satt til 1. september. Hva må så til for at kommunesenteret skal utvikle seg videre i positiv retning?

Ordføreren ønsket velkommen på vegne av kommunen og næringsorganisasjonen. Møtelyden fikk som en god orientering av Jon Sylte som pekte både på potensielle utviklingsmuligheter og utfordringer med disse. Møtets siste del var en uformell meningsutveksling og drøftelse av ulike løsninger. Følgende temaer ble reist:

Parkering og gateliv: Hvordan kan handelssentrumet gjøres enda mer attraktivt for publikum. I dag er det lett å parkere tilnærmet overalt på Segalstad Bru, noe som igjen har ført til at bilene dominerer gateplanet fullstendig. Vil det være attraktivt i fremtiden og hvordan kan parkering og gateliv løses?

Sammenknytning av handelsområdene på begge sider av Gausa: Organiseringen av bruer, gater og bygninger stimulerer i dag i liten grad til folkeforflytning til fots over elva. Dette er til hinder for handel og genererer unødvendig mye bilforflyttinger. Kan det etableres flere bruer og da i høyde med resten av gateplan på begge sider av elva?

Boligutbyggingen fremover: Hvor bør hvilke typer boliger føres opp fremover for at flere skal velge å bosette seg på Segalstad Bru? Hvordan bør disse plasseres rundt kommunesenteret på en slik måte at det stimulerer flere til å komme seg ut og treffes i sentrum? Liv og røre på Segalstad Bru i større deler av døgnet vil være et viktig element for attraktivitet.

Treffområder: Hvordan stimulere flere til å bruke mer tid og treffes på Segalstad Bru? Med unntak av området fremfor kulturhuset, kan Segalstad Bru i dag oppleves som et digert asfaltområde som ikke stimulerer folk til å oppsøke kommunesenteret for å treffe andre fra bygda.

Kom med synspunktene før 1. september! Det er nå Gausdal kommune skal vedta planen som legger premissene for mange år fremover når det gjelder utviklingen av sentrumet Segalstad Bru. Det er derfor viktig at alle synspunkter og innspill kommer på bordet før 1. september. En "kortversjon" av planforslaget finner du i denne lenken. Alle relevante dokumenter finner du på nettsiden til Gausdal kommune her.

 Kontakt Gausdal Næringsforum: Styreleder Ole Volehaugen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / 984 81 569

logo white
Postboks 40
2649 Østre Gausdal
Leder ole-vol@online.no
Sekretær dhv@vekst.lillehammer.no
fb logo

 

 

Gausdal Næringsforum © 2017 | igt.no Webio.no